
Activa Mútua aposta per la salut mental
Espanya és el segon país del món que més medicaments consumeix i lidera a Europa el consum de Lexatín, Trankimazín i Valium. Les baixes per ansietat i depressió augmenten any rere any i no només augmenten, sinó que són gairebé les més duradores i les que més patiment produeixen, i no només al pacient, afecten el seu entorn laboral, familiar i social.
La globalització, el ritme de treball imposat, la competitivitat, els problemes econòmics, socials, laborals … els nostres nivells d’estrès han augmentat, però … sabem gestionar-ho?
Ens preocupen els nostres nivells de colesterol, ens preocupem pel nostre aspecte físic, el nostre estil de vida, vam acudir a revisions periòdicament, però, i la nostra salut mental? La cuidem?
La sobremedicació, la cultura de la píndola de la felicitat, la psiquiatrització de la vida quotidiana … Què podem fer, podem prevenir-lo?
Rotundament, si.
La salut mental no és només l’absència de trastorns mentals. Normalitzar i parlar dels aspectes emocionals dins de l’entorn laboral, és clau per millorar la nostra salut mental i la salut laboral.
Qualsevol tipus de malestar emocional pot ser un tabú dins de les organitzacions, hi ha por a sentir-se jutjat, però patir estrès o ansietat no ens defineix, igual que no ens defineix una grip.
Abordar la salut mental amb naturalitat, integrar-la en la nostra cultura organitzacional, és un repte, facilita la prevenció, la promoció de la salut i afavoreix un tractament més ràpid i adequat.
Des d’Activa Mútua estem fent una gran aposta per la promoció d’hàbits psicològics saludables, som molt conscients de la importància que cada vegada més, té aquest camp, per a nosaltres com a treballadors i per als nostres mutualistes també, per això, com a empresa saludable vam iniciar un espai en aquest butlletí on el Departament de Psicologia publicarà periòdicament continguts, amb l’objectiu que tots puguem incorporar hàbits saludables també des de l’esfera psicològica.