Utilització de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes per tal que podeu gaudir-ne plenament. Si continueu navegant esteu consentint l’acceptació d’aquestes galetes i l’acceptació de la nostra política de galetes, Cliqueu a l’enllaç per a més informació.

ACEPTAR la política de cookies

Cambiar idioma

Ir al contenido principal de la p�gina

Menjar sa també salvaguarda al medi ambient

Menjar sa també salvaguarda al medi ambient
15 jun

Menjar sa també salvaguarda al medi ambient

Els aliments locals i de temporada estan en perfecta sintonia amb el desenvolupament sostenible

Molt es parla de desenvolupament sostenible. Una de les explicacions més interessants és la que assegura que “satisfà les necessitats actuals de les persones, sense comprometre la capacitat de les futures generacions per a satisfer les seves”, segons l’Informe de la Comissió Mundial sobre el Medi Ambient i el Desenvolupament.

En definitiva, que el benestar de la població no té per què col·lidir amb la protecció i preservació dels recursos naturals.

El 18 de juny, Dia de la Gastronomia Sostenible, es difonen aquests conceptes des de la perspectiva dels aliments que no tenen un impacte negatiu sobre el medi ambient i que ajuden a cuidar al planeta com, per exemple, els productes locals i de temporada. O els articles a granel, millor que els envasats. L’ús de més verdures en les àgapes i no tant de carn, l’estalvi d’aigua o contribuir al reciclatge amb l’adquisició de manufactures sense envasos de plàstic.

“La salut i el desenvolupament sostenible estan íntimament units”, argumenta el Ministeri de Sanitat. “La salut de les poblacions depèn directament de la possibilitat d’accedir a fonts d’aigua netes, de comptar amb sistemes d’evacuació d’aigües residuals, d’ambients lliures de contaminació, del control de malalties i epidèmies, i de la possibilitat d’accés als serveis sanitaris”. Per contra –afegeix-, “la pobresa, la falta d’educació i formació, els desastres naturals o induïts per l’home i la urbanització desmesurada, poden exacerbar els problemes sanitaris. Com a conseqüència, una salut pobra, està associada amb un descens de la productivitat, particularment al sector agrícola”.

Una manera pràctica de contribuir amb la gastronomia sostenible és consumir articles amb segell de denominació d’origen, els quals gaudeixen de reconeixement per la seva excel·lent qualitat. Gràcies a aquestes iniciatives, els productors aconsegueixen acords de cooperació en la cadena de producció, distribució, comercialització i certificació d’aquestes viandes.

En harmonia

Aquesta efemèride suposa un avanç per als objectius de desenvolupament sostenible que planteja l’ONU en l’Agenda 2030, orientats a reduir la fam, la pobresa i a contribuir amb una vida més harmoniosa i equilibrada amb el medi ambient.

Activa Mútua és conscient del seu paper d’agent de canvi i sensibilització, per la qual cosa, en el marc de la política de responsabilitat social integra el programa “Sostenibilitat Mediambiental”, on estableix estratègies mediambientals i tecnologies ecològiques per a col·laborar amb la comunitat internacional a aconseguir els compromisos mundials en matèria de canvi climàtic. En aquest sentit, treballa d’acord amb els esmentats objectius de desenvolupament sostenible.

La mútua col·laboradora número 3 de la Seguretat Social, en el seu compromís amb el medi ambient, treballa per a la reducció de les emissions de CO₂ i la millora de l’eficiència energètica. Per a reduir emissions, aplica criteris ambientals en vehicles, calderes, o refrigeració. De fet, durant la pandèmia ha reduït un 90% els desplaçaments, gràcies a la proliferació de l’ús de videoconferències, la qual cosa ha suposat una important reducció d’emissions.

Quant al consum elèctric, es contracta energia elèctrica renovable, s’empra il·luminació intel·ligent i de baix consuma als interiors y a rles etolacions exteriors, fa compres verdes, la climatització és de baix consum amb l’incorporació de criteris d’eficiència i sostenibilitat en el llibre d’estil de la mútua.

Per a reduir i reutilitzar els desaprofitaments, Activa Mútua segrega els residus sanitaris GII, GIII i GIV mitjançant contenidors específics. Procura el mínim consum de paper amb la implantació d’aplicatius per a facturació, així com el seu ús racional i reutilització. També disposa de contenidors per al reciclatge de tòners, piles i plàstics.

Cal destacar la col·laboració del personal de la mútua, d’aquí l’elaboració d’un manual de bones pràctiques mediambientals. Així mateix, a través del voluntariat corporatiu, la plantilla desenvolupa accions en defensa del medi ambient de manera desinteressada.